شبکه بهداشت و درمان بابلسر
۱۴۰۱ چهارشنبه ۲۸ ارديبهشت
br ENGLISH
شرح وظایف

تعریف بهداشت محیط

بهداشت محیط عبارت است از کنترل عواملی از محیط زندگی که به نحوی در رفاه و سلامت بدنی روانی و اجتماعی انسان تأثیر دارند یا خواهند داشت.

و یا به عبارتی دیگری توازن و تطابقی که باید میان انسان و محیط زیست او وجود داشته باشد تا موجبات بهزیستی جسمی روانی و اجتماعی برای او فراهم شود و پیشگیری از بیماریها بوسیله کنترل و از بین بردن عوامل محیطی که در انتقال و برقراری بیماری موثر هستند مورد نظر است.

رسالت وخط مشی واحد مهندسی بهداشت محیط

بهداشت محیط یکی از واحد های مهم بهداشتی با توجه به تعریف اختصاری آن که عبارت ازمساعد نمودن عوامل محیطی که بنحوی درزندگی افراد بشرمؤثرند.

بوضوح می توان دریافت که فعالیت بهداشت محیط درهمه زمینــــــه های بهداشتی وپیشگیری منجمله نظارت برآب آشامیدنی روستاها وشهرها (کلرسنجی وآزمایشات شیمیائی ومیکروبی)کنترل درتهیه وتوزیع مواد غذائی ،کنترل دفع مدفوع وفاضلاب ، دفن بهداشتی زباله ،کنترل آلودگی هوا ، بهداشت کار و کارگاهها و...که به سلامت جامعه وبالابردن بهداشت عمومی کمک می نماید. .بهداشت محیط این واحد مردمی همیشه مأنوس با هم وطن روستائی و شهری همواره فعالیت خود را وسیعتر نموده وهمگام با سایر ارگانهای دیگر سعی نموده است مسئولیت و وظیفه خطیرخویش را سنگینتر از گذشته حس نموده و درخدمت هموطنان عزیزبخصوص جامعه روستائی باشد ودرمصائب طبیعی مانند : زلزله و سیل ، یار و مددکار برادران و خواهران اسلامی خود گردد.

رئوس برنامه های در دست اجرای بهداشت محیط :

1- پاسخگویی به استعلام‌های ادارات و اتحادیه‌ها

2-رسیدگی به شکایات درزمینهٔهای مختلف بهداشتی دریافتی از طریق سامانه فوریت‌های بهداشتی وزارت بهداشت و تلفن پیام‌گیر شبانه‌روزی

3-اقدامات بهداشتی اضطراری هنگام وقوع بلایای طبیعی

4-شرکت در طرح‌های ملی و کشوری جهت هماهنگی لازم برای پیشبرد اهداف بهداشتی

5-تجزیه‌وتحلیل آمار و شاخص‌های بهداشت محیط بر اساس بازدید از اماکن

6- تشدید کنترل بهداشتی مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی به‌صورت شبانه‌روزی در تعطیلات ایام نوروز در قالب بسیج سلامت نوروزی

7-طرح تشدید و بهبود وضعیت بهداشتی مراکز تهیه و توزیع و فروش مواد غذایی و اماکن عمومی در ساعات غیر اداری

8-کنترل و نظارت به وضعیت بهداشتی مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی در حرم مطهر امام خمینی (ره) در طول مدت برگزاری مراسم ارتحال امام و همچنین کنترل شرایط پخت غذا و اسکان زائرین امام (ره)

9- تشدید بازدید در ماه مبارک رمضان

10-تشدید بازدید در ایام محرم از مساجد و تکیه‌ها

11- تشدید بازدید از مساجد در دهه غبارروبی مساجد

12- برخورد قانونی با متخلفین امور بهداشتی بر اساس گزارش به دادسرای ناحیه 19 تهران و همچنین دادگاه تعزیرات حکومتی

13- همکاری با شهرداری و نیروی انتظامی در برخورد با دست‌فروشان مواد غذایی

14- کنترل بهسازی و بهداشت مراکز تهیه، توزیع و فروش مواد غذایی، اماکن عمومی و اماکن بین‌راهی

15- کنترل آب آشامیدنی مناطق تحت پوشش ازنظر میکروبی و شیمیایی و به‌صورت متناوب و اطمینان از سلامت آب منطقه و اعلام نتایج به ارگانهای مربوطه

16- کلر سنجی روزانه و ثبت آن در پرونده کلر سنجی با قید مشخصات ایستگاه کلر سنجی و اعلام نتایج به شبکه بهداشت و ارگان‌های مربوطه و در صورت لزوم گندزدایی آب

17- کنترل مواد غذایی و نمونه‌برداری از مواد غذایی مشکوک و ارسال آن به آزمایشگاه و معدوم نمودن مواد غذایی فاسد بر اساس دستورالعمل‌های مربوطه

18- اجرای طرح یکنواخت سازی ماده 13 مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی و اخذ مجوز تعطیل اماکن و مراکز از شبکه بهداشت و درمان جهت تعطیلی آن‌ها

19- معرفی پیشه وران به آزمایشگاه و صدور کارت معاینه پزشکی جهت آن‌ها طبق دستورالعمل‌های صادره

20- پلمپ و جلوگیری از فعالیت مراکز و اماکن غیربهداشتی

21- بازدید از مدارس و مراکز آموزشی و مهدکودک‌ها

22- نظارت بر توزیع بهداشتی شیر مدارس

23- بازدید از استخرهای شنا و حمام‌های سونا

24- بازدید از آزمایشگاه‌ها، مراکز بهداشتی درمانی، مطب‌ها و بیمارستان‌ها ازنظر وضعیت بهداشت محیط

25- بازدید از پارکها، ورزشگاه‌ها، ترمینال‌ها و میادین میوه و تره‌بار، پمپ‌بنزین و تشکیل پرونده بهداشتی و اعلام به سازمان‌ها و مسئولین ذیربط و پیگیری تا حصول نتیجه مطلوب

26- بررسی کنترل فاضلاب، زباله، هوا، منابع آلوده‌کننده آن‌ها و مکاتبه با ارگان‌های مربوطه

27- سنجش ید در نمک‌های خوراکی یددار به‌طور روزانه و نمونه‌برداری از نمک‌های ید دار و ارسال به آزمایشگاه

28- مبارزه با حشرات و جوندگان ضمن بررسی کانون‌های آلوده و برآورد میزان سم موردنیاز با توجه به میزان آلودگی و نظارت بر سم‌پاشی توأم با آموزش‌های لازم و طعمه‌گذاری

29- مبارزه با مصرف دخانیات در اماکن عمومی و مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی

30- بازدید از اماکن متبرکه و مساجد طبق دستورالعمل‌ها مربوطه

31- کنترل بهداشتی اردوگاه‌ها و زندان‌ها جهت ساماندهی وضعیت بهداشتی آن‌ها

32- نیازسنجی و اجرای برنامه‌های آموزشی

33- آموزش بهداشت جهت کلیه رده‌ها توأم با فعالیت‌های روزمره به‌طور چهره به چهره

34- آموزش بهداشت دانشجویان در مقاطع پزشکی و پیراپزشکی

35- راهنمایی و آموزش مردم و جلب مشارکت عمومی و همکاری‌های بین بخشی درزمینهٔ اجرای پروژه‌های شهر سالم

36- آموزش بهورزان خانه‌های بهداشت درزمینهٔ بهداشت محیط و مواد غذائی

37- آموزش رابطین بهداشتی که از بین مردم در سطح شهر انتخاب می‌شوند

38- عملیات بهداشت محیط روستاها و کمک جهت رفع معضلات بهداشتی روستاها از قبیل ساخت
1399/08/27
Powered by DorsaPortal